Bastı, Namı Diğer ile Güveç
Malzemesi:
-1000 gr. patlıcan
-1500 gr. Kemikli- parçalı yağlı koyun veya kuzu eti
-500 gr. Domates doğranmış
-5-6 adet acılı sivri yeşilbiber
-2 adet iri kuru soğan doğranmış
-1 baş (8-10 diş) sarımsak
-Salça, tuz, karabiber
-1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tencereye konan yağda et sote edilir + 2 su bardağı su ilavesi ile et pişmeye yakın üzerine uzunluğuna doğranmış patlıcanlar + kıyılmış soğan + birkaç parça yapılmış yeşilbiberler + sarımsaklar diş diş + bir çorba kaşığı salça + en üste doğranmış domates konur. Tencerenin veya güvecin kapağı kapatılır orta ateşte yavaş yavaş pişirilen patlıcanlar güvecin piştiğini gösterir.
***