Malzemesi:
-500 gr. Kuru fasulye
-500 gr. Koyun eti veya dana eti
-2 baş kuru soğan
-2 adet domates
-1 çorba kaşığı sadeyağ(veya 2 çorba kaşığı sıvı yağ) -Yeteri kadar tuz ve pul biber
Yapılışı: Akşamdan kuru fasulyeler ayıklanır. Bir kap içinde suda ıslatılır. Sabah olunca suyu süzülür. Tencereye süzülmüş kuru fasulye ve üzerine yeteri kadar su konarak haşlanır ve suyu süzülür. Başka bir tencerede kıyılmış soğan tereyağı (veya sıvı yağ) ile sote edilir. Doğranmış domates ve doğranmış et ile güzelce çevrilir. Üzerine pul biber, tuz serpilir. En sonunda üzerine yeteri kadar kaynamış su konur. Tencerenin kapağı kapanarak en az 20 dakika kadar pişirilir.
Sivrihisar Yemekleri
Yorum Yaz