Sivrihisar Haberleri

Sivrihisar Arabaşısı

– SİVRİHİSAR ARABAŞISI –

Sahip çıkmak adına yayınlamak gereği duyduk. Bir yemek firması facebook sayfasındaki paylaşımda, Kimileri için kış aylarının vazgeçilmezi. Peki, arabaşı hangi şehre ait ? yazmış ama paylaşım fotoğrafına Eskişehir – Sivrihisar eklenmemiş, buradaki fotoğrafa ekledik. Hemşehrimiz Yasin Doğan, SİVRİHİSAR grubunda bu konuyu paylaşmış.

Fotoğrafta görülen arabaşı Sivrihisar’a özgü olan arabaşıdır. Ankette ismi geçen şehirlerin arabaşıları farklı olur. Ama maalesef ankette ismimiz bile yok. Bildiğim kadarıyla arabaşının patenti Yozgat’a ait. Fakat bu arabaşı Sivrihisar’da bilinen arabaşıdan farklı Sivrihisar Arabaşısı adıyla patent alıp değerimize SAHİP çıkmalıyız.

YORUMLAR

TC Güray Kocabaş: Orijinal bizimki Anadolu’ya göç eden ilk Türkler, biz manavlar kıtlık günlerinde hem tok tutsun hemde soğuk kış günlerinde sıcak tutsun, soğuk algınlığını gribi gidersin diye atalarımızdan bu güne gelen Milli Yemeğimiz.

Serpil Öndüç Öztürk: Sivrihisar arabaşısının hamuru daha yumuşak ve suyu sade oluyor bazı illerde mesela Yozgat ve Afyonda çorba gibi yapıp et doğruyorlar suyuna.

Soner Yalın: Arabaşı dediğin çorba ile yutulmaz tavuk suyu, acı biber suyu ve limon suyu katılımıyla yutulur ki kayıp gitsin. Sivrihisar’da yutulduğu gibi.

Sami Güney: Arkadaşlar arabaşı, kapama, su böreği, helva, yaprak sarması, kelem sarması, höşmerim bunlar Sivrihisar’a özgü yemeklerdir. Eski seyyahların yazdığı metinlerde adı geçer. Ama biz yeterince tanıtamamışız. Yukarıda yazdığım yemekleri yurdumun her yerinde yedim. Hepsi fena değildi. Ama Sivrihisar’ın ki bir başka.

Sivrihisar Usulü Arabaşı ve Tarifi >

Add Comment

Click here to post a comment

logo

Facebook Sayfa